Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese

Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese

4.1 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

  • baby beets trimmed, quartered
    12 oz
  • extra virgin olive oil plus 0.5 oz to chop
    1 tbsp
  • salt plus extra, to season, to taste
    1 tsp
  • ground black pepper to season, to taste
  • red onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • spelt grains
    9 oz
  • dry white wine
    3 ½ oz
  • vegetable stock
    18 oz
  • chopped walnuts (opcjonalnie)
    3 oz
  • baby arugula
    2 oz
    2 oz beet greens
  • unsalted butter cubed
    1 oz
  • goat cheese divided
    5 oz
  • fresh dill fronds (opcjonalnie) to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 633 kcal / 2648 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 1305 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...