Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash

Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash

4.5 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • pattypan squash cut into pieces (1 in.)
    16 oz
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • salt to taste, divided
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • broccoli rabe trimmed, cut into pieces
    8 oz
  • water divided
    62 oz
  • Parmesan cheese cut into pieces
    3 ½ oz
  • pine nuts
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • baby spinach
    2 oz
  • extra virgin olive oil
    5 oz
  • lemon juice
    2 tsp
  • dried whole wheat pasta
    8 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 777 kcal / 3251 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1069 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...