Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii

Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii

4.6 158 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w półplastry
  • 3 cukinie młode (400-500 g każda)
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g zielonych oliwek, bez pestek
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    450 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
  • 6 - 8 liści bazylii, świeżych podartych na kawałki
  • ser parmezan (opcjonalnie) w płatkach, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1310.9 mg
Białko 40 g
Kalorie 1654.1 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...