
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół1 - 2
-
oliwy z oliwek20 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w półplastry200 g
-
cukinie młode (400-500 g każda)3
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
zielonych oliwek, bez pestek30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych450 g
-
liści bazylii, świeżych podartych na kawałki6 - 8
-
ser parmezan (opcjonalnie) w płatkach, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394 kcal /
1654.1 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1310.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska