Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii

Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii

4.6 143 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w półplastry
    200 g
  • cukinie młode (400-500 g każda)
    3
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    450 g
    450 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
  • liści bazylii, świeżych podartych na kawałki
    6 - 8
  • ser parmezan (opcjonalnie) w płatkach, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394 kcal / 1654.1 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1310.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...