Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
TM6 TM5

Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii

4.6 (140 ocen)

Składniki

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w półplastry
  • 3 cukinie, młode (400-500 g każda)
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g zielonych oliwek, bez pestek
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    lub 450 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
  • 6 - 8 liści bazylii, świeżych, podartych na kawałki
  • ser parmezan w płatkach, do posypania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1654.1 kJ / 394 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
4.7 g
Sód
1310.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy