Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek, plus ½ łyżeczki do makaronu
- 500 g bakłażana, obranego, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- woda, do gotowania makaronu
-
30
g migdałów, blanszowanych
lub 30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych - 6 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 479 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min