
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Ziołowy ryż
-
wody1200 g
-
oleju25 g
-
ryżu basmati300 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
ząbki czosnku2
-
soli1 łyżeczka
Łosoś w sosie mango curry
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju25 g
-
curry, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
chili, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
mleczka kokosowego400 g
-
mango, dojrzałe pokrojone na kawałki1
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki700 - 800 g
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
limonka pokrojona w ćwiartki, do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
709.7 kcal /
2971.2 kJ
Białko
32.5 g
Tłuszcz
40.2 g
Węglowodany
56.8 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
627.2 mg