Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
TM6 TM5

Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym

4.3 (878 ocen)

Składniki

  • 1500 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach, plus dodatkowa ilość do posypania
  • 320 g makaronu orkiszowego, suchego, typu spaghetti
    lub 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 70 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g masła migdałowego, jasnego
    lub 60 g masła migdałowego, prażonego
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2461 kJ / 588 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
83 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
8.1 g
Sód
976 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy