![Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3b5c50c-ac03-41b6-8b57-d2ef76950713/Derivates/b4386aab-6613-46b5-a228-396cc2e2cfff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
-
320
g makaronu orkiszowego, suchego, typu spaghetti
lub 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti - 1 ząbek czosnku
- 70 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
-
10
g oliwy z oliwek
lub 10 g oleju - 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
-
60
g masła migdałowego, jasnego
lub 60 g masła migdałowego, prażonego - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 976 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z serem feta i pomidorami
40min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 Std. 30 Min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 Min
Bolognese z kalafiorem
55min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 Min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 Min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min