Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym

Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym

4.2 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1500 g
  • soli
    1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
  • migdałów, w płatkach
    4 łyżki
  • makaronu orkiszowego suchego, typu spaghetti
    320 g
    320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 - 100 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
    10 g oleju
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    50 g
  • masła migdałowego, jasnego
    60 g
    60 g masła migdałowego, prażonego
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 588 kcal / 2461 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 976 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...