
Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
wody1500 g
-
soli1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach4 łyżki
-
makaronu orkiszowego suchego, typu spaghetti320 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół70 - 100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy50 g
-
masła migdałowego, jasnego60 g
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
588 kcal /
2461 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
976 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
11 Przepisów
Polska
Polska