
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Cytrynowy sos holenderski
-
wody15 g
-
soku z cytryny30 g
-
masła pokrojonego na kawałki225 g
-
żółtka (rozm. L)4
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Łosoś, szparagi i ryż
-
liści kolendry, świeżych30 g
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
ryżu jaśminowego285 g
-
wody1000 g
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia½ łyżeczki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek340 g
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry (ok. 3 cm grubości)450 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia łososia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
903 kcal /
3778 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
58 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Sód
672 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska