
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii małej, ze skórką200 g
-
marchewki350 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 - 100 g
-
ząbek czosnku1
-
masła30 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
warzyw, mieszanych np. ziemniaków, cukinii, marchewki, pokrojonych na 4 cm kawałki450 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w paski (7 x 1,5 cm, patrz wariant)500 g
-
sól do oprószenia
-
śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)20 g
Sos musztardowy
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu50 g
-
musztardy1 łyżka
-
soli1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki
-
żółtko (opcjonalnie)1
-
estragon, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.3 kcal /
1503.4 kJ
Białko
33.3 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
471.9 mg