Urządzenia i Akcesoria
Lekka lasagne z cukinią
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
2 cukinie (ok. 500 g)
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g mozzarelli, light (0,5 kulki)
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
125 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
5 g oleju
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki gumy guar, (patrz wskazówka)2 łyżeczki mączki chleba świętojańskiego (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie serka wiejskiego, (200 g), odsączonego, wymieszanego z 2 łyżkami rozdrobnionych ziół1 opakowanie serka wiejskiego (200 g), z ziołami, odsączonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
45.5 g
Kalorie
1512 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
8.1 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Mini frittaty z warzywami
35 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1 godz. 50 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Cukinia faszerowana
1 godz. 40 min