
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
makaronu, suchego, typu penne350 g
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki200 g
-
bułki tartej40 g
-
pestek dyni20 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 - 150 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
dyni bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki500 - 600 g
-
masła20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody100 - 150 g
-
mleka200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
cząbru, suszonego2 łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.3 kcal /
1939.8 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
1265.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska