
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
350 g makaronu, suchego, typu penne
-
200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
40 g bułki tartej
-
20 g pestek dyni
-
120 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
500 - 600 g dyni bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
100 - 150 g wody
-
200 g mleka
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki cząbru, suszonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.3 kcal /
1939.8 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
1265.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska