
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu3 szczypty
-
makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego160 g
-
pora pokrojonego w 0,5 cm plastry150 - 200 g
-
kolendry, świeżej tylko liście9 gałązek
-
oleju słonecznikowego10 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki10 g
-
miodu10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
sosu sojowego20 g
-
musztardy5 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu500 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
cebuli szalotki20 g
-
ząbek czosnku1
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
oleju sezamowego, prażonego10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
693.9 kcal /
2903.3 kJ
Białko
34.1 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
82.9 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
750.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska