Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem

Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem

4.3 286 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
    200 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    3 szczypty
  • makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego
    160 g
  • pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
    150 - 200 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    9 gałązek
  • oleju słonecznikowego
    10 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • miodu
    10 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • sosu sojowego
    20 g
  • musztardy
    5 g
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    500 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • cebuli szalotki
    20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • oleju sezamowego, prażonego
    10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 693.9 kcal / 2903.3 kJ
Białko 34.1 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 82.9 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 750.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...