
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
160 g makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego
-
150 - 200 g pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
9 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g oleju słonecznikowego
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
10 g miodu
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g sosu sojowego
-
5 g musztardy
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g cebuli szalotki
-
1 ząbek czosnku
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oleju sezamowego, prażonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
693.9 kcal /
2903.3 kJ
Białko
34.1 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
82.9 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
750.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska