
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 160 g makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego
- 150 - 200 g pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
- 9 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
- 10 g oleju słonecznikowego
- 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 10 g miodu
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g sosu sojowego
- 5 g musztardy
- 500 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g cebuli szalotki
- 1 ząbek czosnku
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g oleju sezamowego, prażonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 693.9 kcal / 2903.3 kJ
- Białko
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Sód
- 750.6 mg