
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Kremowe purée z cheddarem i suszonymi pomidorami
-
40 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki soli
-
360 g mleka
Krewetki z chili
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 - 450 g krewetek surowych, obranych (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.2 kcal /
1766.4 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
52.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1241.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Małże z serowym sosem
40 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa krem z krewetek
45 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Koktajl z krewetek
45 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Risotto z krewetkami
45 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min