Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili

Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili

4.2 91 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Kremowe purée z cheddarem i suszonymi pomidorami
  • 40 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
  • ¾ łyżeczki soli
  • 360 g mleka
Krewetki z chili
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 - 450 g krewetek surowych, obranych (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
  • suszone płatki chili do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 422.2 kcal / 1766.4 kJ
Białko 26.7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 52.6 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 1241.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...