
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Salsa
-
ziaren kukurydzy, świeżych (ok. 1 kolba, patrz wskazówka)100 g
-
jabłek, odmiany Granny Smith bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki130 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki130 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki110 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki110 g
-
papryczek chili jalapeño, świeżych przekrojonych na pół15 - 25 g
-
liści kolendry, świeżych10 - 15 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
octu jabłkowego15 g
-
pomidorów przekrojonych na pół150 g
Tacos
-
krewetek, małych, obranych świeżych700 g
-
mieszanki przypraw Cajun (patrz wskazówka)2 łyżki
-
wody300 g
-
awokado2
-
tortilli pszennych6
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
401.5 kcal /
1679.9 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1231.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ravioli z krewetkami
1 Std. 40 Min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 Std. 20 Min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 Min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 Std. 45 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 Min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 Std.
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Pad thai
45 Min