Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 200 g di spinaci freschi
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 10 foglioline di prezzemolo
- 200 g di carne trita di manzo
- 10 g di pangrattato
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di carne di manzo in un'unica fetta
- 70 g di mortadella a fette
- 100 g di caciocavallo a fette
- 3 uova sode
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di scalogno a pezzi
- 40 g di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1846 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 706.6 mg
Alternatywne przepisy
Carciofi ripieni
50min
Polpette alla calabrese
50min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Polpette di carne con macco di fave (Bimby Friend)
40 min
Funghi champignon ripieni
1h 5min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Champignon ripieni al forno
1h
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h
Mignolata
3h 30min
Funghi ripieni di salsiccia
40 min
Caponata alla catanese
1h
Rosticceria siciliana
2h