Involtini di tacchino con sugo all’arrabbiata

Involtini di tacchino con sugo all’arrabbiata

4.4 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Involtini di tacchino
  • 400 g di petto di tacchino
    400 g di petto di pollo senza pelle
  • 80 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa)
    80 g di speck, a listarelle (5 mm circa)
  • 80 g di formaggio Asiago a pezzi
    80 g Emmental, a pezzi
  • 300 g di peperoni puliti e a listarelle
Salsa all'arrabbiata
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa)
  • 800 g di salsa di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di peperoncino rosso piccante
Cottura della pasta (opzionale)
  • 1600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta secca tipo penne
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di origano secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 55.5 g
Kalorie 3324.3 kJ / 794.5 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 68.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...