Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Friarielli piccanti
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di friarielli, puliti
- 1 pizzico di sale
Baccalà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 200 g di latte freddo
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1881.7 kJ / 449.7 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 22.3 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Frittelle di gamberi
1h
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Zuppa di baccalà
1h
Carciofi ripieni
50 min.
Lagane, ceci e vongole
30 Min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1u. 10min
Baccalà gratinato
1h
Zuppa di seppie e ceci a Cottura Lenta
6sa
Turbanti di spigola e arancio
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1u. 10min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min