Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Friarielli piccanti
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di friarielli, puliti
- 1 pizzico di sale
Baccalà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 200 g di latte freddo
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1881.7 kJ / 449.7 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 22.3 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1h 10 min
Carciofi stufati
30 min
Baccalà con spinaci gratinato e crema di zucchine e carote
1j
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Triglie in salsa piccante
30 min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1j 30 menit
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1h 10 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 menit
Zuppa di fagioli e cozze
55 Min
Mezze maniche con fagioli e cozze
1j
Ziti spezzati con ragù genovese
3sa