Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle in quarti
- 80 g di sedano a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di polpa di pomodoro
- 600 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di baccalà, ammollato e dissalato a pezzi (3 cm) (vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- foglie di sedano
- 8 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Baccalà alla ligure
1h
Baccalà, patate e funghi
45min
Spigole all'acqua pazza
30min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Alici alla Reggina
45min
Baccalà alla livornese
35min
Baccalà alla Soutelo
30min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Baccalá alle olive
25min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1sa 10 dk