Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle in quarti
- 80 g di sedano a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di polpa di pomodoro
- 600 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di baccalà, ammollato e dissalato a pezzi (3 cm) (vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- foglie di sedano
- 8 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40 Min
Baccalà alla livornese
35min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalá alle olive
25 min
Alici alla Reggina
45 Min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà alla ligure
1 Std.