Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di latte
- 2 uova
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- olio di arachidi per friggere
- 100 g di pangrattato
- 6 fette di pane raffermo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 919 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 576.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane alla messinese
30 min
Frittelle di patate aromatiche
45 Min
Frittelle di riso
1 Std.
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30 min
Uova alla triestina
30 min
Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli
45 Min
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30 min
Bocconcini di carote e patate
40 Min
Lasagna autunnale
2 Std.
Pasta alla carcerata
30 min
Braciole pugliesi
1 Std.
Spaghetti alle vongole
4h 40min