Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di polpo fresco pulito
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di pane tipo friselle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1 Std. 10 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Pasta e patate con provola
1h
Cozze al vapore con porri e latte di cocco (TM6)
Keine Bewertungen
Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)
3h 40min
Struffoli
1h
Canascione
3h 10min
Zuppa di baccalà
1h
Roccocò
2h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Friselle
4h
Ziti spezzati con ragù genovese
3h