Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di polpo fresco pulito
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di pane tipo friselle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di friarielli alla napoletana
40 min
Polpetti affogati
45 min
Spigole all'acqua pazza
30 min.
Pizza di scarola
3óra 30p
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Polpo con patate alla salentina
1j 10 menit
Struffoli
1h
Agnello cacio e uova
1h
Cornucopia ripiena di tagliolini al merluzzo e lenticchie
2h 20min
Spaghetti cozze e limone
55min
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min