Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 100 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di cipolline tipo lampascioni
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di olio di semi di mais
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (2 cm circa)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3307.6 kJ / 790 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 75.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 3667.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cime di rapa stufate
55min
Minestra di fave con cicoria
50min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Salsiccia e cardoncelli
55min
Cicorie stufate
35min
Incapriata di fave e zucchine
6h
Pancotto con cime di rape
40min
Ragù alla barese
4 godz.
Melanzane ripiene
1h 30min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min