Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
10 g sera grana padano10 g sera parmezan
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
6 liści bazylii, świeżych
-
125 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
-
1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej6 - 9 plastrów szynki parmeńskiej
-
1300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
991 mg
Białko
93 g
Kalorie
3069 kJ /
734 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Pieczona rolada wieprzowa z sosem jabłkowym
2 godz. 15 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min