Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami

Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami

4.5 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Farsz
  • liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • sera parmezan
    10 g
    10 g sera grana padano
  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
  • liści bazylii, świeżych
    6
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    125 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Faszerowana pierś z indyka
  • pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
    1
  • szynki parmeńskiej
    6 - 9 plastrów
    6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • wody
    1300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 734 kcal / 3069 kJ
Białko 93 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 991 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...