
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)150 g
-
ząbek czosnku1
-
sera parmezan10 g
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
liści bazylii, świeżych6
-
sera ricotta podzielonego na kawałki125 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Faszerowana pierś z indyka
-
pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)1
-
szynki parmeńskiej6 - 9 plastrów
-
wody1300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
734 kcal /
3069 kJ
Białko
93 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
991 mg