Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
90 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
-
40 g korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 cytryna ekologiczna
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
619 mg
Białko
6 g
Kalorie
585 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Szwajcarski krupnik
40 min