
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry90 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry40 g
-
korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę40 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę200 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cytryna ekologiczna1
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)400 g
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części100 g
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140 kcal /
585 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
619 mg