Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą

Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą

4.3 202 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    2 łyżeczki
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    90 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
    40 g
  • korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę
    40 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    200 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cytryna ekologiczna
    1
  • białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
    400 g
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 g
  • pieczywo do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 140 kcal / 585 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 619 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...