
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
90 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
-
40 g korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 cytryna ekologiczna
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140 kcal /
585 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
619 mg