
Urządzenia i Akcesoria
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście9 gałązek
-
ząbek czosnku1
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki300 g
-
cebula szalotka przekrojona na pół1
-
oleju rzepakowego50 g
-
octu jabłkowego20 g
-
soku jabłkowego50 g
-
słodkiej musztardy15 g
-
syropu z agawy2 łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
dzikich ziół, świeżych liści, mieszanych (np. czosnku niedźwiedziego, mniszka, podagrycznika, szczawiu), pokrojonych na kawałki (patrz wariant)125 g
-
sałata rzymska, baby pokrojona w 1,5 cm paski1
-
awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm kostkę1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
348 kcal /
1459 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 Std.
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 Min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 Min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 Std. 20 Min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 Std. 20 Min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 Min
Wegańskie curry ze szparagami
1 Std.