Urządzenia i Akcesoria
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
50 g dzikiego ryżu
-
200 g ciepłej wody
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry100 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
40 g pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g wody
-
150 g mleczka kokosowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1218 mg
Białko
15.5 g
Kalorie
3004.9 kJ /
718.2 kcal
Tłuszcz
41.7 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
24.2 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Żurek wegański
35 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Tofucznica
30 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min