![Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10C43E5A-784D-4901-BC67-378ECD326DA6/Derivates/D1DF7B3E-CDAF-4860-9223-33FC6D66479D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 350 g bulw kopru włoskiego, pokrojonych na kawałki
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g pora, tylko biała część, pokrojona na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 804 kJ / 192 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1024 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa krem ze szpinaku
40 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 Min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 Min
Zupa krem z resztek warzyw
50 Min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min