Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 350 g bulw kopru włoskiego, pokrojonych na kawałki
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g pora, tylko biała część, pokrojona na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 804 kJ / 192 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1024 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
50 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1h 10min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min