Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki

Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki

4.6 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 350 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
  • 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g pora tylko biała część, pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192 kcal / 804 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1024 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...