Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
TM6 TM5

Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki

4.8 (26 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 350 g bulw kopru włoskiego, pokrojonych na kawałki
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g pora, tylko biała część, pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
804 kJ / 192 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1024 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy