Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki

Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki

4.6 126 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
    350 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • pora tylko biała część, pokrojona na kawałki
    40 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    30 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192 kcal / 804 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1024 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...