Vellutata di lenticchie

Vellutata di lenticchie

4.6 320 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
    100 g
  • di sedano a pezzi
    70 g
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di acqua
    700 g
  • di lenticchie secche
    200 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • dado per brodo vegetale
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 231 kcal / 966.8 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 551.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...