Vellutata di lenticchie
TM6

Vellutata di lenticchie

4.6 (247 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolla in quarti
  • 100 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 70 g di sedano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio, senza anima
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 200 g di lenticchie secche

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
966.8 kJ / 231 kcal
Białko
12.2 g
Węglowodany
29.2 g
Tłuszcz
8.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
8.2 g
Sód
551.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy