Risotto radicchio e pancetta

Risotto radicchio e pancetta

4.4 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • scalogno a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • pancetta a cubetti
    150 g
  • di radicchio rosso di Verona a listarelle
    180 g
  • di riso Carnaroli
    320 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di acqua calda
    800 g
  • di dado per brodo di carne
    1 cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • pepe nero macinato a piacere
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 424 kcal / 1774 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 680.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...