Vellutata di zucca e patate con gamberi

Vellutata di zucca e patate con gamberi

4.8 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Gamberi insaporiti
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
    20 g di cipolla dorata, a spicchi
  • di gamberi crudi di media grandezza sgusciati, puliti e asciugati con carta assorbente
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
Vellutata di patate e zucca
  • di acqua
    700 g
  • di polpa di zucca a cubetti (1 cm)
    400 g
  • di patate pelate e a cubetti (1 cm)
    200 g
  • di scalogno a metà
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • timo fresco le foglioline, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 229.6 kcal / 960.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 458.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...