Vellutata di broccoli con crostini

Vellutata di broccoli con crostini

4.5 116 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzione

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di cipolla a metà
  • 1 peperoncino rosso (opcjonalnie) senza semi
  • 30 g di burro
  • 100 g di patata a pezzi
  • 500 g di broccoli cimette e gambi, tagliati a pezzi
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 ½ - 2 cucchiaino di sale
  • 100 g di pane a cubetti (circa 1-2 cm)
  • 1 - 2 cucchiaini di olio di oliva
  • 60 - 80 g di Gorgonzola dolce

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1570 mg
Białko 9 g
Kalorie 990 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...