Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di vino rosso
- 200 g di lenticchie secche, ammollate (se indicato sulla confezione)
- 1 foglia di alloro fresca o secca
- 700 g di passata di pomodoro
- 400 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Burger di fagioli e feta
1h 35 min
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1 Std.
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 Std.
Miglio con ceci e verdure al curry
1 Std.
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3 Std.
Ragù di tempeh
30min
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
2 Std. 20 Min
Ragù alla soia (vegan)
40min
Ragù di verdure primaverili
30min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35min
Chili (vegan)
40min