Wersje kompatybilne
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g koperku, świeżego, tylko liście
- 25 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 50 g soli
- 50 g cukru
- 10 owoców jałowca, suszonych
- 10 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 100 g ginu
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2558 kJ / 611 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 19427 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
5 Min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8u.
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1h 20min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1h 15min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1h
Sok z winogron (od 6. miesiąca życia)
20 Min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25min
Grzaniec cytrynowy
20 Min
Kremowy sos grzybowy na winie
30min
Sos pieczeniowy
55 Min
Thermomix® Party- Przepis 3
5 Min