Sałatka z jeżynowym sosem winegret

Sałatka z jeżynowym sosem winegret

4.4 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • rukoli
    80 g
  • sałaty lollo rosso (patrz wskazówka)
    80 g
    80 g radicchio, (patrz wskazówka)
  • roszponki
    60 g
  • sera koziego, twardego pokrojonego na 2 cm kawałki
    70 - 90 g
  • oleju słonecznikowego
    50 g
  • jeżyn, świeżych plus 15-20 sztuk do podania
    50 g
  • cukru
    ½ łyżki
  • musztardy Dijon
    ½ - 1 łyżeczka
  • czerwonego octu winnego
    20 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    25 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    2 łyżki
    2 łyżki orzeszków piniowych

Wartości odżywcze na 2 porcje

Kalorie 1110 kcal / 4647.3 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...