
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
80 g rukoli
-
80 g sałaty lollo rosso (patrz wskazówka)
-
60 g roszponki
-
70 - 90 g sera koziego, twardego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g oleju słonecznikowego
-
50 g jeżyn, świeżych plus 15-20 sztuk do podania
-
½ łyżki cukru
-
½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
-
20 g czerwonego octu winnego
-
25 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Wartości odżywcze na 2 porcje
Kalorie
1110 kcal /
4647.3 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
96 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska