Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
80 g rukoli
-
80 g radicchio, (patrz wskazówka)80 g sałaty lollo rosso (patrz wskazówka)
-
60 g roszponki
-
70 - 90 g sera koziego, twardego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g oleju słonecznikowego
-
50 g jeżyn, świeżych plus 15-20 sztuk do podania
-
½ łyżki cukru
-
½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
-
20 g czerwonego octu winnego
-
25 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki orzeszków piniowych2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 porcje
Białko
38 g
Kalorie
4647.3 kJ /
1110 kcal
Tłuszcz
96 g
Błonnik
16 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka Cezar
50 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Sos winegret
5 min