Urządzenia i Akcesoria
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Karmel z przyprawami korzennymi
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g cukru pudru
-
60 g gorącej wody
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego5 ziaren kardamonu, całego
-
½ laski wanilii, tylko ziarna2 szczypty wanilii, mielonej
-
1 gwiazdka anyżu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Banany w karmelu
-
2 łyżki masła (ok. 25 g)
-
6 mini bananów, przekrojonych wzdłuż na pół3 banany, dojrzałe przekrojone wzdłuż na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
2810.5 kJ /
671.8 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
154.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowy poncz
20 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min