Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)

Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)

2.8 46 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
6 sztuk

Składniki

  • 4 - 6 jajek o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
  • ocet do przetarcia jajek
  • 10 g zielonej herbaty liściastej np. Mate, suszonej
  • woda (do oznaczenia 1 l)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 61 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 258 kJ / 61.7 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...