Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
6 sztuk
Składniki
-
4 - 6 jajek o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
-
ocet do przetarcia jajek
-
10 g zielonej herbaty liściastej np. Mate, suszonej
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
61 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
258 kJ /
61.7 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Grzyby z czosnkiem
20 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40 min
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 godz. 30 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min