Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)

Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)

2.8 46 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
6 sztuk

Składniki

  • jajek o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
    4 - 6
  • ocet do przetarcia jajek
  • zielonej herbaty liściastej np. Mate, suszonej
    10 g
  • woda (do oznaczenia 1 l)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 61.7 kcal / 258 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...