Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
TM6

Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)

2.8 (43 oceny)

Składniki

  • 4 - 6 jajek, o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
  • ocet, do przetarcia jajek
  • 10 g zielonej herbaty liściastej, np. Mate, suszonej
  • woda (do oznaczenia 1 l)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
258 kJ / 61.7 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
0.3 g
Tłuszcz
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0 g
Sód
61 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy