Urządzenia i Akcesoria
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
10 porcji
Składniki
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
80 - 100 g chrzanu, tartego
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
66.8 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
28.6 kJ /
6.8 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Ćwikła
50 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min