Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy

Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy

3.6 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Budyń waniliowy
  • 1000 g mleka
  • 2 jajka
  • 80 - 100 g cukru
  • 40 g skrobi kukurydzianej
    40 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 laska wanilii tylko ziarna
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem
  • 500 g pomidorów przekrojonych na pół
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
  • 4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 szczypty szafranu (opcjonalnie)
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła
  • 850 g wody
  • 600 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, białej rzepy, miąższu dyni), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 g kaszy kuskus

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 22 g
Kalorie 2334 kJ / 558 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...