Wersje kompatybilne
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń waniliowy
- 1000 g mleka
- 2 jajka
- 80 - 100 g cukru
-
40
g skrobi kukurydzianej
lub 40 g skrobi ziemniaczanej - 1 laska wanilii, tylko ziarna
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem
- 500 g pomidorów, przekrojonych na pół
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
- 4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 2 szczypty szafranu (opcjonalnie)
- 70 g oliwy z oliwek
- 20 g masła
- 850 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, białej rzepy, miąższu dyni), pokrojonych na 2 cm kawałki
- 350 g kaszy kuskus
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2334 kJ / 558 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1h 20 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2h 20min
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1h
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1h 20 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1h 20 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1h 40min
Zupa gulaszowa
2h
Żurek XXL
1h
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią i ryżem
1h
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1h 15 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2h 10min