Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 130 g cebuli, przekrojonej na pół
- 500 g ogórków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 10 g gorczycy
- 2 ½ - 3 łyżeczki soli
- 150 g octu jabłkowego
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos pomidorowy marinara
1 Std. 15 Min
Orientalny chutney z moreli
1ωρ. 30 λεπτ.
Żółty ketchup
45 Min
Musztarda z gruszek
1h 20 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 λεπτ.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1h 20 min
Chutney śliwkowy
1ωρ.
Sos paprykowy à la Ajvar
55 λεπτ.
Lutenica
1h 50min
Relish z zielonych pomidorów
55 λεπτ.
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1hod. 10min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1ωρ. 5 λεπτ.