
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 gałązek koperku, świeżego tylko liście
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 130 g cebuli przekrojonej na pół
- 500 g ogórków pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 10 g gorczycy
- 2 ½ - 3 łyżeczki soli
- 150 g octu jabłkowego
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej - 100 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 196 kcal / 821 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 1.6 g