Potato and Celeriac Gratin
TM6 TM5 TM31

Potato and Celeriac Gratin

4.8 (17 ocen)

Składniki

  • 50 g Emmental cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 1 garlic clove
  • 1 sprig fresh thyme, leaves only
  • 100 g milk
  • 200 g whipping cream
  • 3 pinches ground nutmeg
  • ½ tsp salt
  • 3 pinches ground black pepper
  • 650 g celeriac, cut in pieces (3-4 cm)
  • 500 g water
  • 650 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), diced (2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1212 kJ / 290 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Błonnik
4.5 g
Sód
382 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy