Potato and Celeriac Gratin

Potato and Celeriac Gratin

4.6 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • Emmental cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • garlic clove
    1
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • milk
    100 g
  • whipping cream
    200 g
  • ground nutmeg
    3 pinches
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • celeriac cut in pieces (3-4 cm)
    650 g
  • water
    500 g
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), diced (2 cm)
    650 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 290 kcal / 1212 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 382 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...