Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Wellington
- 2 Tbsp olive oil, plus 40 g
- 4 portobello mushrooms
- 600 g onions, quartered
- 10 g fresh thyme leaves
- 2 tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 300 g fresh baby spinach
- 1 sheet puff pastry, ready-rolled (vegan)
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp dairy-free milk of choice
- 1 tsp neutral oil (e.g. peanut oil)
- 1 tsp maple syrup
Creamy Mushroom Gravy
- 100 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 1 tsp olive oil
- 300 g chestnut mushrooms, thinly sliced
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g dry white wine
- 1 tsp Dijon mustard
- 250 g dairy-free cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150.8 kJ / 514.1 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1406.2 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Korean Ramen with Tofu
50min
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1 godz.
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2h 20min
Crusty Spelt Bread
2h 20min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Satay Tofu Kebabs
1h 5 min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1h 5 min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min