Urządzenia i Akcesoria
Aubergine and Almond Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
450 g
Składniki
-
blanched almonds40 g
-
garlic cloves4
-
aubergines cut in pieces200 g
-
ground cumin plus extra for garnishing1 tsp
-
water100 g
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
lemon juice25 g
-
plain yoghurt70 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
3.5 g
Kalorie
325 kJ /
78 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Asparagus Risotto
45 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Cauliflower "Couscous" Salad
10 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Beetroot Houmous
15 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min