Urządzenia i Akcesoria
Aubergine and Almond Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
450 g
Składniki
-
blanched almonds40 g
-
garlic cloves4
-
aubergines cut in pieces200 g
-
ground cumin plus extra for garnishing1 tsp
-
water100 g
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
lemon juice25 g
-
plain yoghurt70 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
3.5 g
Kalorie
325 kJ /
78 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Broccoli Terrine
4 godz. 40 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Butterbean Mash with Paprika
20 min
Sicilian Caponata
30 min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1 godz.
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.