Aubergine and Almond Dip
TM6 TM5 TM31

Aubergine and Almond Dip

4.5 (21 ocen)

Składniki

  • 40 g blanched almonds
  • 4 garlic cloves
  • 200 g aubergines, cut in pieces
  • 1 tsp ground cumin, plus extra for garnishing
  • 100 g water
  • 1 tsp fine sea salt, or to taste
  • 25 g lemon juice
  • 70 g plain yoghurt
  • 2 pinches ground black pepper, or to taste

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
325 kJ / 78 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
3.7 g
Tłuszcz
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy