Urządzenia i Akcesoria
Aubergine and Almond Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
450 g
Składniki
-
blanched almonds40 g
-
garlic cloves4
-
aubergines cut in pieces200 g
-
ground cumin plus extra for garnishing1 tsp
-
water100 g
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
lemon juice25 g
-
plain yoghurt70 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
3.5 g
Kalorie
325 kJ /
78 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Pepper Houmous
5 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Tabbouleh
2 godz. 15 min
Houmous
13 godz. 30 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1 godz. 10 min
Herb Cashew Spread
8 godz. 10 min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min