Black-eyed Bean Stew with Vegetables

Black-eyed Bean Stew with Vegetables

4.0 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • black-eyed beans, dried (see tip)
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    100 g
  • olive oil
    20 g
  • water plus extra for soaking beans
    800 g
  • carrots
    150 g
  • leeks
    150 g
  • waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
    300 g
  • tomatoes to taste
    1 - 2
  • tomato purée
    30 g
  • cider vinegar
    20 g
  • soy sauce
    40 g
  • maple syrup
    20 g
  • salt
    1 tsp
  • ground turmeric
    2 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • sweet paprika
    2 tsp
  • ground cinnamon
    ¾ tsp
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 356 kcal / 1497 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...