Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g black-eyed beans, dried (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 800 g water, plus extra for soaking beans
- 150 g carrots
- 150 g leeks
- 300 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
- 1 - 2 tomatoes, to taste
- 30 g tomato purée
- 20 g cider vinegar
- 40 g soy sauce
- 20 g maple syrup
- 1 tsp salt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ¾ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 356 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 Min
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14 Std. 45 Min
Vegetarian Chilli
35min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1 Std.
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min