Wersje kompatybilne
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g celeriac, peeled, 250 g cut in pieces (3 cm) and 600 g sliced vertically (2 cm)
- 125 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 160 g puff pastry, ready-rolled (approx. 1 sheet, see tip)
- 80 g unsalted butter, diced, plus 2 Tbsp
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh parsley leaves
- 20 g white wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g extra virgin olive oil, plus 2 Tbsp
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2848.8 kJ / 680.9 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1193.4 mg
Alternatywne przepisy
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15 Min
Nut Bread
1h 20min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10 Min
Best Basic Houmous
5 Min
Mushroom Risotto
30min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1h
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1h 20min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25u. 20min
Mushroom and Parmesan Risotto
40min
Bulgur Wheat
35min