Urządzenia i Akcesoria
Asparagus, Broccoli and Mushroom Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
pepper any colour, cut in pieces (1-2 cm)150 - 180 g
-
olive oil20 g
-
garlic clove thinly sliced1
-
green asparagus cut in pieces (2-3 cm)100 g
-
broccoli floret150 g
-
mushroom, fresh quartered100 g
-
tinned chopped tomatoes100 g
-
water450 g
-
smoked paprika (opcjonalnie)1 tsp
-
vegetable stock cube (for 0.5 l)1
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
white short grain rice200 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
710.6 kcal /
2973.1 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
142.5 g
Błonnik
23.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
1218.2 mg