Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 - 10 g fresh parsley, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1100 g water
- 2 tsp salt
- 160 g dried lasagne pasta sheets
- 300 g aubergines, diced (approx. 1 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g onions, cut in pieces
- 50 g carrots, cut in pieces
- 30 g celery stalk, cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 250 g ricotta cheese, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Lentil Moussaka
3u. 30min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h