Urządzenia i Akcesoria
Puy Lentil Dip
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
water770 g
-
dried Puy lentils rinsed250 g
-
unsalted butter30 g
-
tomatoes quartered (approx. 3 tomatoes)180 - 200 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling2 Tbsp
-
garlic cloves2
-
ground cumin1 tsp
-
fresh coriander leaf15 g
-
tahini60 g
-
lemon juice20 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
red onion sliced very thinly30 g
-
smoked paprika for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.3 g
Kalorie
1275 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 godz. 30 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 godz.
Artisan Plant Pizza
35 min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 godz. 20 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Watercress and Oat Soup
35 min
Coconut Dhal
20 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min