Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 770 g water
- 250 g dried Puy lentils, rinsed
- 30 g unsalted butter
- 180 - 200 g tomatoes, quartered (approx. 3 tomatoes)
- 2 Tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground cumin
- 15 g fresh coriander leaves
- 60 g tahini
- 20 g lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g red onion, sliced very thinly
- smoked paprika, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potato Curry
12 godz. 50 min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5min
Stuffed Seitan Roll with Champagne Rice
1hod. 45min
Seitan Pie
2 godz. 10 min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2h 20 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1hod.
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min