Wersje kompatybilne
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan Courgettes
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g white bread, cut in pieces
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g courgettes, cut in batons (5 cm x 1 cm)
Mayonnaise
- 150 g sunflower oil
- 1 medium egg
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
Salmon Burgers
- 60 g shallots, halved
- 5 g fresh dill leaves
- 1 Tbsp fresh tarragon, cut in pieces
- 400 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces
- 80 g frozen green peas
- 1 Tbsp grated lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Serving
- 2 Tbsp olive oil
- 4 burger buns
- 160 g cherry tomatoes, halved
- 8 green lettuce leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 分钟
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 Min
Cod with Pistachio and Couscous
30 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Fish Tacos
45 Min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 Min
Teriyaki Salmon Burgers
45 Min
Wild Salmon Fishcakes
30 Min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1 Std.
Turkey Burgers with Caramelised Onion and Pepper
30 Min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 Std. 15 Min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 Min