Wersje kompatybilne
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan Courgettes
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g white bread, cut in pieces
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g courgettes, cut in batons (5 cm x 1 cm)
Mayonnaise
- 150 g sunflower oil
- 1 medium egg
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
Salmon Burgers
- 60 g shallots, halved
- 5 g fresh dill leaves
- 1 Tbsp fresh tarragon, cut in pieces
- 400 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces
- 80 g frozen green peas
- 1 Tbsp grated lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Serving
- 2 Tbsp olive oil
- 4 burger buns
- 160 g cherry tomatoes, halved
- 8 green lettuce leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Pork with Spinach Lentils
20 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Prawn Saganaki with Feta
35min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Turkey Burgers with Caramelised Onion and Pepper
30 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min