Wersje kompatybilne
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan Courgettes
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g white bread, cut in pieces
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g courgettes, cut in batons (5 cm x 1 cm)
Mayonnaise
- 150 g sunflower oil
- 1 medium egg
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
Salmon Burgers
- 60 g shallots, halved
- 5 g fresh dill leaves
- 1 Tbsp fresh tarragon, cut in pieces
- 400 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces
- 80 g frozen green peas
- 1 Tbsp grated lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Serving
- 2 Tbsp olive oil
- 4 burger buns
- 160 g cherry tomatoes, halved
- 8 green lettuce leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
One-pot Moussaka
30min
Chicken and Spelt Salad
1 godz. 15 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min