Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice

Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice

4.1 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    800 g
  • jasmine rice
    200 g
  • garlic clove
    1
  • vegetable oil
    20 g
  • mixed vegetables cut in pieces (approx. 2-3 cm, see tip)
    800 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • soy sauce
    20 g
  • ground black pepper
    1 tsp
  • seitan sliced (approx. 5 mm)
    130 g
  • sesame oil
    20 g
  • spring onions (opcjonalnie) thinly sliced (2-3 mm)
    10 g
  • sesame seeds (opcjonalnie) for serving
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 467 kcal / 1954 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 68.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1291 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...