Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 200 g jasmine rice
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- 800 g mixed vegetables, cut in pieces (approx. 2-3 cm, see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g soy sauce
- 1 tsp ground black pepper
- 130 g seitan, sliced (approx. 5 mm)
- 20 g sesame oil
- 10 g spring onions, thinly sliced (2-3 mm) (opcjonalnie)
- 1 Tbsp sesame seeds, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1291 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2u.
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5 min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min