Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 200 g jasmine rice
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- 800 g mixed vegetables, cut in pieces (approx. 2-3 cm, see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g soy sauce
- 1 tsp ground black pepper
- 130 g seitan, sliced (approx. 5 mm)
- 20 g sesame oil
- 10 g spring onions, thinly sliced (2-3 mm) (opcjonalnie)
- 1 Tbsp sesame seeds, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1291 mg
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Vegan Mushroom Bowls
1 godz. 20 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45min