Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 150 g pitted green olives (e.g. Gordal, Manzanilla)
- water, for cooking pasta
- 120 g anchovy breadcrumbs, homemade (see tip)
- 320 g dried conchiglie pasta, dried
- fine sea salt, to taste
- ½ tsp white wine vinegar, or to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 lemon, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2372.5 kJ / 567.1 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 898.5 mg
Alternatywne przepisy
Dairy-free Seafood Risotto
45min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Padrón Pepper Pesto
4h 15min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Spaghetti alla Carbonara
30 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1h 40min
Anchovy Breadcrumbs
5 Min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min