Garlic and Olive Conchiglie

Garlic and Olive Conchiglie

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    4
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • pitted green olives (e.g. Gordal, Manzanilla)
    150 g
  • water for cooking pasta
  • anchovy breadcrumbs, homemade (see tip)
    120 g
  • dried conchiglie pasta dried
    320 g
  • fine sea salt to taste
  • white wine vinegar or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
  • lemon finely grated zest only
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 567.1 kcal / 2372.5 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 74.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 898.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...