Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 Tbsp sultanas
- 200 g preserved red peppers, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tsp sweet paprika
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 pinch dried mint
- 300 g basmati rice, rinsed
- 700 g water, boiling, plus extra for soaking
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 cinnamon stick
- 200 g tinned sardines in oil, drained (2 x 120 g tins)
- 200 g frozen green peas
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- lemon juice, to taste
- flaked almonds, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157 kJ / 512 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Pollock and Spinach Lasagne
1h
Tuna Pasta
30min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Spring Green Broth with Lamb Meatballs
45min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 Std. 10 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1h 45min
Tomato and Haddock Rice
50min