Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 Tbsp sultanas
- 200 g preserved red peppers, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tsp sweet paprika
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 pinch dried mint
- 300 g basmati rice, rinsed
- 700 g water, boiling, plus extra for soaking
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 cinnamon stick
- 200 g tinned sardines in oil, drained (2 x 120 g tins)
- 200 g frozen green peas
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- lemon juice, to taste
- flaked almonds, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157 kJ / 512 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Keralan Fish Curry
30 Min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Veracruz Fish
30 Min
Sardine Sandwich Filling
5 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 Min
Mackerel and Lemon Trofie
30 Min
Tomato and Haddock Rice
50min
Creamed Cod
45min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.