Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, rind removed and cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 2 slices stale white bread, torn in pieces
- 200 g fresh spinach leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin only (2 pieces, 1 cm x 5 cm)
- 120 g onions, quartered
- 140 g smoked lean bacon, cut in pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 180 g feta cheese, cut in pieces (1 cm)
- 2 Tbsp toasted pine nuts
- ⅛ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 8 fresh portobello mushrooms, wiped clean and stalks removed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon
3 Std. 20 Min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40min
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1 Std. 25 Min
Bolivian Rice Pilaf
45min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55 min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1 Std. 50 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min